Barn vs inga barn | Mamma till en Viking

Mamma till en Viking

Annons

Barn vs inga barn

Så i torsdags var jag ju ute på middag och konsert. Det är skillnad på att förbereda sig och ha en utekväll mot innan man fick barn, minst sagt 😅

Min plan var att köpa en ny välplanerad outfit i lugn och ro,ta en lång dusch, göra en ordentlig sminkning och fixa håret, måla naglarna och hela proceduren.

Innan barn:som ovan. Oftast medan man sippar på ett glas vin/en drink och lyssnar på hög musik

Efter: Embla som alltid sover en och en halv timme efter morgon pw vaknar i samma stund som vi klev in genom dörren. Alltså fick jag sällskap i duschen. Hinner lacka ett lager av nagellacket som ändå blir förstört av att bära otålig bebis.

Outfit

Innan barn: välplanerad och provat halva garderoben. Matchar med smycken, väska, skor, jacka. Skor oftast svinsnygga men sjukt obekväma

Efter barn: i princip första bästa som ser bra ut. Väska, ryggsäck. Orka bära på en jobbig handväska. Skor: sjukt fula men sjukt sköna skor.

Sminkning

Innan barn: väldigt avancerad med massa skuggor, kajal, eyeliner, rouge, läppstift you name it. Tar en halv evighet medan vinsippande och tagga till med musik. Hår, plattas/lockas massa produkter.

Efter barn: snabb sminkning inne på toaletten i butiken. Eyeliner och kajal? Orka, kommer ändå bara kletas ut. Ignorerar den gråtande MUAN i mig. Hår: snabb luggfläta och lite hårspray.

Ta sig hem

Innan barn: dyker upp någon gång mitt i natten. Har sista tåget gått? Jaha, hänger väl på stationen till första går.

Efter barn: kollar upp när tåget går sjutton gånger redan innan man lämnar hemmet för att vara säker på tiden. Är på stationen i god tid innan tåget går för att vara säker på att inte missa det.

Innan barn: va är klockan bara två? Vart drar vi på efterfest?

Efter barn: är klockan 22? Längtar tills jag får åka hem och krypa ner hos barnen, gör nästan fysiskt ont av att ha missat nattning

Dagen efter

Innan barn : Sjukt trött och bakis. Sover halva dagen. Släpar sig iväg och köper pizza och cola vid fyra tiden.

Efter barn: barnen vaknar i vanlig tid. Lite trött men inte bakis eftersom du knappt drack något. Jobbar, tar hand om barn och lagar mat som vanligt. Längtar efter läggning så du själv kan få gå och sova.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Som när jag tog en kvällspromenad med Gabriel i fredags. Han var jättetrött och grinig så det fanns ingen tid att förlora, bara ner med honom i vagnen och så iväg. Går förbi värdshuset vid månsan och där sitter folk uppklädda till tårna (bokstavligen), med ett glas vin i handen, äter, pratar, skrattar.
  “Aha är det fredag idag” 😜
  Här går jag i mjukisbyxor och munktröja, och hmm 🤔, visst jag borstade håret och tog på lite mascara i morse men har nog inte sett mig i spegeln sen dess. Kommer på att jag har ingen aning om hur jag ser ut. 😂

  1. Maja

   Eller hur visst känner man sig fantastisk ibland haha… eller ännu bättre den när man ammar och man kommer på sig själv när man ska gå ut genom dörren att “hmmm kanske ska stoppa in tuttarna först” Men underbart att man inte kollar sig i spegeln längre, för man varken hinner eller känner att det är viktigt längre. Man mår så mycket bättre och är säkrare i sig själv sen man fick barn <3

Annons
stats