Förskoleångest | Mamma till en Viking

Mamma till en Viking

Annons

Förskoleångest

Imorgon är det första dagen på inskolning för Viking. Vilken ångest jag har! Han blir två i februari (bara det är ångest) och han har varit med mig nästan varje dag sedan han föddes, någon enstaka dag några timmar med sin pappa eller mormor bara. Det kommer bli bra för honom tror jag, han är väldigt mammig och släpper inte mig många minuter om vi är någonstans. Det kommer vara nyttigt för honom att få skapa sig relationer till andra människor utan att jag är med.

Jag hade tänkt från början att han skulle få vara hemma tills Embla börjar men det är omöjligt för mig att jobba med honom hemma nu. Tidigare har jag jobbat när han sover, dels på dagen men mest på kvällen. Det funkar inte längre när dom är två, dom sover inte samtidigt på dagen alltid plus att dom är två som vaknar på nätterna nu. Jag är så himla trött när dom båda somnat för kvällen att det är omöjligt för mig att sätta mig och jobba fyra-fem timmar som jag gjorde när jag bara hade Viking.

Även om han inte ska gå heltid och det är för att jag ska kunna jobba på dagen så har jag ändå ångest, jag känner mig orättvis mot honom som kommer lämna honom på förskolan och så är jag och lillasyster hemma. Han är ju så mammig och pratar inte mycket än, är rädd att han kommer vara ledsen eller någon ska vara dum mot honom och så kan han inte prata och förklara sig. Jag har vägt så mycket för och emot och funderat fram och tillbaka länge på vilket som är bäst. Att han är hemma och så får dom båda börja när Embla blir ett, eller så börjar han på halvtid nu så jag kan jobba och så kommer ingen av dom behöva gå mer än halvtid på många år?  Jag tror på det senare, men man kan ju aldrig veta innan man provat.

Jag bara hoppas att inskolningen går bra, imorgon kommer barnens pappa att följa med så då går vi båda två. Resten av veckan hade jag tänkt att jag skulle ta men nu funderar jag på om det bästa inte vore om pappa tar första veckan.

Det spelar nog egentligen ingen roll hur vi gör, det kommer vara fruktansvärt jobbigt i alla fall.

Idag är vi bara hemma, vi är hundvakt åt mammas Roxie några timmar så vi har precis varit på en timmes promenad, Viking sover i vagnen och jag steker pannkakor som han önskat till lunch. Vi ska inte göra så mycket annat än mysa hemma idag och förbereda inför förskole starten.

.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats